Eerste deel nieuwe lng-terminal is aangekomen in Eemshaven

EEMSHAVEN – Het eerste deel van de nieuwe lng-terminal in de Eemshaven is zondagmiddag aangekomen in de Eemshaven. De terminal wordt de komende vijf jaar ingezet om lng (vloeibaar gemaakt aardgas) uit het buitenland om te zetten in gas dat geschikt is voor gebruik in Nederland en andere Europese landen.

Komende woensdag komt het tweede deel van de terminal aan in de Eemshaven. Donderdag wordt de terminal in gebruik genomen. Vanaf dan kan jaarlijks acht miljard kuub lng omgezet worden naar gas. De lng wordt geïmporteerd uit het Midden-Oosten en Amerika.

De terminal bestaat straks uit twee schepen, die bij de Eemshaven voor anker komen te liggen. De lng wordt op een temperatuur van -162 graden overgepompt in één van de twee schepen, en daar met behulp van warmte gasvorming gemaakt. Daarna wordt het meteen in het gasnetwerk van Gasunie gebracht.

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.