Nieuwe inschrijfronde Hogeland Beweegt van start

HET HOGELAND – Vanaf maandag 5 september kunnen inwoners van gemeente Het Hogeland weer kennismaken met tal van sporten via Hogeland Beweegt. Hogeland Beweegt is het online platform dat het sportaanbod van de verenigingen en sportaanbieders van gemeente het Hogeland samenbrengt.

Inwoners van alle leeftijden kunnen zich tot en met 16 februari inschrijven voor trainingen en cursussen van 27 sportaanbieders en tal van takken van sport; van kickboksen tot korfbal. “De gemeente wil inwoners die nog niet genoeg bewegen uitdagen om dit wel te gaan doen, liefst van jongs af aan”, zegt sportwethouder Karen Hansems, “Met Hogeland Beweegt zie je in een oogopslag welke mogelijkheden er zijn in Het Hogeland. Ik hoop dat veel inwoners over de drempel stappen naar méér bewegen. Naast gezond en gezellig is samen sporten vooral ook erg leuk.”

De cursusperiode start op 25 oktober 2022 en loopt tot en met 27 februari 2023. Het aanbod bestaat uit bijna 100 verschillende cursussen. Beweegteam Hogeland Beweegt is een initiatief van het Beweegteam Het Hogeland. Dit team adviseert en ondersteunt sporters, sportverenigingen en sportaanbieders in Het Hogeland.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur biedt kinderen en jongeren uit gezinnen waar onvoldoende geld is de kans om lid te worden van een vereniging. Voor die kinderen betaalt het Jeugdfonds Sport & Cultuur de contributie en in bepaalde gevallen de sportattributen. Volwassenen kunnen een beroep doen op de mee(r)doen-regelingen van gemeente Het Hogeland

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !