Alle NS-treinen staan vrijdag stil door regionale staking

UTRECHT – Door de regionale staking bij NS-personeel rijden vrijdag 9 septembder  helemaal geen treinen van het vervoersbedrijf. De NS ziet geen mogelijkheid om op een veilige manier een dienstregeling op te tuigen, omdat veel treinen dagelijks door meerdere regio’s rijden. Het bedrijf zegt dit “buitengewoon vervelend” te vinden voor reizigers.

De vakbonden FNV, VVMC en CNV hebben vrijdag stakingen gepland in de regio’s west en noordwest, waar de Randstad voor een groot deel onder valt. Ze zegden woensdag toe om opnieuw met de NS in gesprek te gaan over een nieuwe cao, maar wilden de acties niet opschorten.

Ook voor dinsdag 13 en donderdag 15 september hebben de vakbonden acties aangekondigd. Op dinsdag 13 september betreft het opnieuw meerdere grotere regio’s, voor donderdag 15 september staan acties gepland in Midden-Nederland, het hart van ons bedrijf. Ook voor deze dagen verwachten we dat de regionale stakingen grote impact zullen hebben op het NS treinverkeer in heel Nederland.

Bereikbaarheid Schiphol

NS spant zich in om Schiphol Airport bereikbaar te houden, op vrijdag 9 september blijft de luchthaven bereikbaar via het traject Utrecht Centraal – Amsterdam Zuid – Schiphol Airport. Reizigers uit andere richtingen worden geadviseerd gebruik te maken van alternatief vervoer.

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !