NAM draagt bij aan extra bouwkosten De Tirrel

WINSUM – De NAM gaat 1.360.000 euro bijdragen aan de bouw van De Tirrel in Winsum. Met deze bijdrage worden de extra uitgaven voor aardbevingsbestendig bouwen gedekt. Het college van b. en w. heeft ingestemd met de vaststellingsovereenkomst van de NAM waarin deze bijdrage staat beschreven.

De bijdrage van de NAM wordt verdeeld tussen de Stichting De Hoven en de gemeente. De verdeling is gebaseerd op de eigendomsverhoudingen in De Tirrel. “Het is goed dat nu duidelijk is welk bedrag de NAM bijdraagt”, zegt wethouder Karen Hansems. “De bijdrage wordt verdeeld tussen Stichting De Hoven en de gemeente op basis van de eigendomsverhoudingen in de Tirrel. De Hoven krijgt 33,4 procent van het NAM-bedrag en de gemeente 67,56.”

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !