Dag rond Joods cultureel erfgoed in Winsum

WINSUM – In de voormalige synagoge in Winsum wordt zondag 11 september de jaarlijkse Europese Dag Joods Cultureel Erfgoed gehouden. De Stichting Een Joodse Erfenis organiseert deze dag in het weekend van Open Monumentendag. Thema van de dag is ‘Vernieuwing’.

Er worden verschillende vormen van vernieuwing in de Joodse traditie getoond. Om 15.00 uur is er een lezing door Alderik Visser (mede-leerplanontwikkelaar en docent geschiedenis/conrector aan het Praedinius Gymnasium Groningen) over ontwikkelingen rond burgerschap, geschiedenis en erfgoed in het onderwijs. Ook de rol van het Joodse erfgoed komt aan bod. Hoe kan het -nog meer- betekenis krijgen voor de lokale jeugd?

De voormalige synagoge aan de Schoolstraat is van 13.00 tot 17.00 uur vrij toegankelijk voor publiek. Zie voor meer informatie www.dewinsumsesjoel.nl.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !