Deze maand weer klusochtend kerkhof Adorp

ADORP – In juli van dit jaar zijn vakmensen begonnen met het herstel van een aantal zeer zwaar beschadigde graven op het kerkhof van Adorp. Dit is een geweldige ontwikkeling vanuit veiligheid, erfgoedbeheer, en een respectvolle omgang met de overledenen van het dorp.

Het is ook een mooie aanvulling op het doorgaande onderhoud van het kerkhof zoals dat al meerdere keren door een groep vrijwilligers is uitgevoerd.

Oproep voor de klusochtend op Burendag 2022

Dit werk moet natuurlijk vooral blijven gebeuren. Ook dit jaar gaan we op Burendag weer in de weer met emmers, boenders, vegers, en sop om vogelpoep, groenaanslag, bladgruis, en wat dies meer zij te verwijderen. Graag nodigen we iedereen die hierin (opnieuw) een rol wil spelen om zich op zaterdag 24 september om 10.00 uur naar de kerk in Adorp te begeven. Daar staat koffie en koek klaar, naast alle benodigde klusmaterialen. Zorg alleen zelf voor werkhandschoenen!

We gaan dan de hele ochtend met zijn allen aan de slag. We eindigen zo rond een uur of één, maar de praktijk leert dat dit moment zichzelf altijd wel een beetje regelt. Net als eerdere keren hopen we op een goede opkomst. Dit is ook van belang vanuit onze afspraak met de gemeente het Hogeland, waarin we vanuit het dorp de toezegging hebben gedaan zelf actief bij te dragen aan het aanzien van het kerkhof.

Voor een idee van de opkomst hebben we graag dat je je even aanmeldt bij Mans Schepers (mans.schepers@rug.nl)

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !