Aantrekkelijke 35+ dubbel-tennistoernooi Bedum

BEDUM – Afgelopen weekend werd in Bedum het Onderdelenhuis.nl open tennistoernooi gespeeld. Het al sinds vele jaren door de tennisclub Bedum georganiseerde dubbeltoernooi voor 35 plussers kende dit jaar in het Onderdelenhuis een nieuwe sponsor. Helaas waren er wat minder deelnemers dan in het verleden. Niettemin kon met de tennissers die zich wel opgaven op vrijdag 9 t/m zondag 11 september een aantrekkelijk toernooi georganiseerd worden, waarbij zo’n 40 wedstrijden werden afgewerkt. Het weer werkte mee: de paar druppels die vielen leidden niet tot spelonderbrekingen.

Onder leiding van de ervaren wedstrijdleider van LTC Bedum, Peter de Graaf, werd het toernooi vlekkeloos afgewerkt. In het clubgebouw was de sfeer prima, mede door het uitstekend verzorgde aanbod van dranken en hapjes.

In Herendubbel 7 ging de hoofdprijs naar Marco Gerritsma en Gerrit Meinesz (6-4, 6-0). De finale was een Leeks onderonsje met Bert Vorenholt en Jan Wolters. Alle vier heren zijn lid van TC Nienoord.

Gemengd dubbel 6 werd gewonnen door Alien van den Berg en Dennis Smedes uit Ten Boer, die al jaren tot de vaste deelnemers in Bedum gerekend kunnen worden. Zij wonnen alle vier wedstrijden in hun poule waarbij zij in een spannende strijd ook de als eerste geplaatste Ronald Brand en Yfke Elgersma uit Winsum wisten te verslaan met 7-6, 3-6 en 10-8 in de tie break.

In de finale Gemengd dubbel 7 ontmoetten Johan Notebomer en Tieny Welling uit Marum Djala Becirspahic en Irma Kloezen uit Aduard. In drie sets wisten de Aduarders de rubriek op hun naam te schrijven (2-6, 6-4, 10-6).

Dat Tieny Welling de eindstrijd in Gemengd dubbel 7 behaalde, wekte geen verbazing: daar was ze als nr.1 geplaatst. Maar zij verraste vriend, vijand en haarzelf door ook in de finale Damesdubbel 6 samen met Kitty Hirsch de eindronde te bereiken. Daarin troffen de Marumer dames de zussen Hoogstrate uit Ten Boer/Groningen, die met 7-6, 6-4 aan het langste eind trokken.

Hoofdsponsor Onderdelenhuis.nl kan tevreden terugkijken op een zeer geslaagd toernooi.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !