Zat op peerd en zòcht erom

Zijn leesbril, zijn portemonnee, zijn zakdoek, zelfs zijn zomerjas… voor vertrek is hij meestal iets essentieels kwijt. En niet zomaar kwijt: compleet onvindbaar, opgeslokt door een andere dimensie-kwijt. Dat verdwijnselen van cruciale voorwerpen is ronduit lastig. Zeker als het vlak voor vakanties gebeurt en die vakanties vrijwel uitsluitend gevierd worden op Waddeneilanden. Veerboten wachten namelijk niet.

Een enkele keer kan die veerboot toch gehaald worden, zonder dat er in het dorpswinkeltje op het eiland inderhaast een nieuw windjack hoeft te worden aangeschaft. Dan hoest die andere dimensie het gekoesterde voorwerp zomaar weer op. ‘Och hirrek, hai legt ja hier, vlak veur dien neus!’ wordt er dan geroepen. Gevolgd door: ‘Zat op peerd en zocht erom.’

Ingeborg

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !