Korfballers DWA/Argo starten met overwinning

WINSUM – De korfballers van DWA/Argo zijn afgelopen maandag hun nieuwe veldcompetitie gestart met winst. Op verzoek van tegenstander Olympia uit Twijzel werd het duel verplaatst van de zaterdag naar de maandag. De Winsumers en Bedumers wilden de Friezen echter niet met winst naar huis zien gaan en wisten overtuigend de eerste punten te pakken. In Winsum werd het na een ruststand van 7-3 uiteindelijk 21-10 voor DWA/Argo.

DWA/Argo, dat dit seizoen een klasse lager uitkomt dan vorig seizoen, is op enkele plekken gewijzigd. Zo is het hoofdtrainerschap overgenomen door oud speelster Lisette Hamminga. Zij was enkele jaren geleden ook al trainer/coach en is nu wederom bereid gevonden om de ploeg te leiden. Door Hamminga is besloten dat ze met 5 heren in de selectie wil spelen. Dat betekent dat er steeds een persoon als wissel langs de lijn begint. De uit A1 overgekomen Sjouke Hoekstra is aan het viertal heren van vorig seizoen toegevoegd. Bij de dames geldt voor Lieke Stoepker hetzelfde. Ook zij speelde vorig seizoen nog in A1. Yvonne Schuuring daarentegen is gestopt in verband met een lange reis naar Zuid-Amerika. Haar zusje Natasja speelt nog wel, maar moest met een blessure noodgedwongen de start van het seizoen aan zich voorbij laten gaan.

In het begin moest het thuisteam maandagavond nog even haar draai vinden, maar naarmate de eerste helft vorderde werd steeds duidelijker dat DWA/Argo de bovenliggende ploeg was. Vooral verdedigend stond de ploeg sterk te spelen en Olympia speelde dan ook weinig klaar in het eerste bedrijf. Via 1-0 en 2-3 werd de rust bereikt bij 7-3.

Na de pauze bleef Olympia eerst nog aanhaken tot 10-7, maar daarna sloeg DWA/Argo een gat naar 17-7 door ondermeer twee treffers van zowel Yarin Smedema, Nick Brandsma als Lieke Stoepker. Het was duidelijk dat de Friezen deze wedstrijd zouden verliezen en DWA/Argo speelde het duel dan ook gedecideerd uit. Na de derde treffer van Ole Smedema en de vijfde goal van achtereenvolgens Sanne Schuuring en de sterk in de basis debuterende Lieke Stoepker werd de eindstand 21-10. De ploeg van Lisette Hamminga kon tevreden terugkijken op de start in de derde klasse.

Scores DWA/Argo: Lieke Stoepker (5), Sanne Schuuring (5), Ole Smedema (3), Jildau Smedema (2), Yarin Smedema (2), Nick Brandsma (2), Sjouke Hoekstra (1), Tom van der Laan (1).

Aanstaande zaterdag gaat DWA/Argo naar Joure, voor de ontmoeting met Joure 1. Die wedstrijd begint om 14.30 uur.

Stand:

DWA/Argo            1-2

DTL                      1-2

Joure                   1-2

DTS                     1-2

De Waterpoort    1-0

De Pein               1-0

Westergo            1-0

Olympia              1-0

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.