Gebiedscoöperatie Westerkwartier vraagt faillissement aan

WESTERKWARTIER – De Gebiedscoöperatie Westerkwartier staat er financieel zo slecht voor dat er geen andere mogelijkheid is dan het aanvragen van het faillissement. Vandaag wordt de faillissementsaanvraag ingediend bij de rechtbank, zo meldt RTV Noord. Voorzitter Koos Wiersma zegt in een toelichting: “We hadden dit graag anders gezien, maar gezien de schuldenpositie is dit de enige oplossing.”

Volgens Wiersma is er met verschillende organisaties, zoals de gemeente Westerkwartier en de provincie Groningen, een uitweg gezocht uit de financiële problemen, maar is dat niet gelukt. Wiersma: “Dat is heel spijtig want de Gebiedscoöperatie heeft mooie dingen bereikt en er stonden nog veel projecten op stapel.”

De Gebiedscoöperatie werkt nauw samen met onderwijsinstellingen als de Hanzehogeschool en Terra. Zo’n honderd studenten van deze opleidingen doen jaarlijks onderzoek voor de coöperatie. Het gaat om studies naar onder meer leefbaarheid, voedsel, landbouw en vervoer in het Westerkwartier. Bij de Gebiedscoöperatie werken vijf mensen.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.