Vogelgriep bij pluimveebedrijf in Oldekerk

OLDEKERK -Bij een pluimveebedrijf in Oldekerk is vogelgriep vastgesteld, meldt het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Er moeten 38.000 kippen in het bedrijf worden geruimd. Het bedrijf  werd in 2018 ook al getroffen door vogelgriep. Destijds moesten 36.000 kippen van hem worden afgemaakt.

Rond het besmette bedrijf ligt binnen een kilometer één ander bedrijf dat leegstaat. Een ander pluimveebedrijf dat op zo’n drie kilometer van het bedrijf in Oldekerk zit, wordt door de NVWA getest op vogelgriep. In tien kilometer rondom het besmette bedrijf zijn dertien andere pluimveebedrijven waarvoor per direct een vervoersverbod geldt.

Er wordt nog onderzocht of er recent nog sprake is geweest van risicovolle contacten. Als die er zijn, kunnen er nog aanvullende maatregelen worden genomen.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.