Opnieuw subsidie om Groningers aan het werk te krijgen

GRONINGEN – Groninger organisaties die innovatieve projecten hebben om mensen aan het werk te krijgen, te houden en een leven lang te ontwikkelen, kunnen gebruik maken van het Verbindingsfonds. Er is 500 duizend euro beschikbaar.

Het fonds van de provincie Groningen is tot stand gekomen met geld van Nationaal Programma Groningen. Het doel van het fonds is zoveel mogelijk mensen mee te laten doen op de arbeidsmarkt. Voor de derde keer wordt het opengesteld, er is 500.000 euro beschikbaar. Organisaties met goede ideeën worden opgeroepen zich te melden.

Het fonds is twee keer eerder opengesteld en heeft daarbij drie projecten opgeleverd. Het gaat om een project waarbij oudere werknemers een carrière-switch maken door kansarme jongeren te begeleiden en daarbij loopbaanbegeleiding krijgen. Het andere project gaat het om mensen in de bijstand weer aan de arbeidsmarkt deel te laten nemen door belemmeringen weg te nemen. Het derde project gaat om werkzoekenden ICT-basisvaardigheden te leren, zodat de afstand tot de arbeidsmarkt wordt verkleind. Voor deze projecten is in totaal ruim 200.000 euro uitgekeerd.

Iedere organisatie kan in aanmerking komen voor een subsidie. Voorwaarde is dat er wordt samengewerkt met een organisatie op een ander werkterrein. Ook moet het gaan om vernieuwende plannen om een leven lang ontwikkelen te stimuleren. Bijvoorbeeld sportorganisaties die ideeën hebben over hoe zij, samen met bedrijven, jongeren aan het werk kunnen helpen. Of organisaties die de duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers willen vergroten door hen samen met een jongerenorganisatie een rol te geven bij de scholing van werkzoekenden.

Organisaties kunnen een subsidie van maximaal 100.000 euro aanvragen. Hiervoor moeten ze samen met een organisatie op een ander werkterrein een plan indienen en zelf de helft van de kosten dragen. Minimaal 25 mensen moeten hiervan profiteren, bijvoorbeeld door scholing of versterking van hun positie op de arbeidsmarkt.

De derde ronde van het Verbindingsfonds wordt van 10 oktober tot 6 november opengesteld. Meer informatie is te vinden op de website van de provincie.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.