Reconstructie dorpswegen afgerond

LEENS –  Met het planten van een paar heesters werd donderdag in Leens de reconstructie van de weg tussen Wehe-den Hoorn-Leens-Ulrum afgerond. “Het enige dat telt,”zei Pieter Boneschansker van dorpsbelangen Leens, ”is dat het mooier wordt. En het is mooi geworden.”

Het doel van de aanpak van de weg is het stroomlijnen van het landbouwverkeer. Met de aanpak van de provinciale weg tussen Stad en Lauwersoog is het gebruik van deze weg door landbouwverkeer teruggedrongen. Om de overlast in de dorpen te beperken is de weg Wehe-Leens-Ulrum aangepast. Vorig jaar juni zijn de werkzaamheden begonnen voor het project dat 4 miljoen euro heeft kost. Van dit bedrag komt 1,8 miljoen voor rekening van de gemeente Het Hogeland voor de verbetering van de riolering. De kosten van de herindeling van de weg – 2,2 miljoen – delen de gemeente en het provinciebestuur. De eerste stappen voor dit project werden in 2018 gezet.

Fleur Gräper, die straks niet meer beschikbaar is als provinciebestuurder, relativeerde dit. “Ik ben nu bijna acht jaar bestuurder en denk weleens:  wat heb ik in die tijd tot stand gebracht. Dat is dan het fietspad tussen Groningen en Winsum en dit project. Je kunt zeggen dat het allemaal langzaam gaat, maar dit project is dan toch wel weer snel gegaan.” Begeleid door Coen Overdevest – die ook de schoppen en de heesters leverde –  plantten wethouder Stefan van Keijzerswaard en Gräper de heesters, omringd door vertegenwoordigers van de dorpsverenigingen. Keijzerswaard herinnerde er aan dat het daadwerkelijk werk in juni vorig jaar is begonnen: “Het is toch het resultaat van goed samenwerken van provincie, gemeente en dorpsverenigingen.”

Fleur Gräper en Stefan van Keijzerswaard met ‘groene handen’. 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.