BAM BAM bij Uithuizen

UITHUIZEN – Zaterdagmiddag om 12.20 uur deed zich nabij Uihuizermeeden een aardbeving voor, zo meldt het KNMI. De beving had een kracht van 2,7 op de schaal van Richter. Om 13.37 uur volgde een naschok met een magnitude van 1.7. Over schade is niets bekend, maar bewoners reageren bezorgd en ongerust op social media. 

“Het hele huis trilde. Ramen en planten verschoven. Niet normaal. Niet te vergelijken met eerdere bevindingen in Uithuizermeeden.”

“In Uithuizen net een flinke aardbeving. Twee harde dreunen doen het huis schudden. Serviesgoed rammelt flink in huis. Muren kraakten. Dat moet > 3 zijn geweest.”

De bevingen worden veroorzaakt door de jarenlange gaswinning, waardoor de bodem is verzakt. In ruim een maand tijd zijn er nu 7 bevingen (inclusief naschokken) geweest nabij Uithuizen, waarvan de beving (2.7) van zaterdagmiddag de zwaarste was.

Het kabinet nam gisteren een besluit over de hoeveelheid gas die komend jaar wordt gewonnen in Groningen. Maandag wordt in Groningen bekendgemaakt wat de uitkomst is.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.