Terra Winsum verzamelt 35 kilo zwerfafval

WINSUM – Op 17 september deed Terra Winsum mee met World Cleanup Day, de grootste jaarlijks opschoonactie ter wereld. Gezamenlijk hebben alle eerste klassen van Terra Winsum maar liefst 35 kilo aan zwerfafval uit de wijken rondom school opgehaald.

Het Eco-team van Terra Winsum, die bestaat uit een groep leerlingen en een aantal docenten, werkt aan het verduurzamen van de school. Zij kwamen met het initiatief om mee te doen met de World Cleanup Day. “We zijn niet alleen in school bezig met verduurzamen, maar kijken ook naar het milieu en de leefomgeving rondom school. Het viel ons op dat er in de buurt van de school veel zwerfafval ligt. Hier wilden wij wat aan doen”, vertelt Richard Topelen, docent Terra Winsum en lid van het Eco-team.

Tijdens de World Cleanup Day kregen alle eerstejaars leerlingen tijd om zoveel mogelijk zwerfafval op te halen. Klas W1AB haalde de meeste kilo’s binnen. Zij kwamen terug met 10 kilo zwerfafval na 45 minuten zwerfvuil prikken. “Op deze manier willen we onze leerlingen bewust maken van zwerfafval en recycling. We hopen dat er rondom de school nu minder afval op de grond beland.”

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.