Strafrechter Gerlof Meijer met ‘Strafrecht? Levensecht!’ in De Hoogte

WINSUM –  Gerlof Meijer is strafrechter sinds 1993 en gaf jarenlang leiding aan rechters. Hij merkte dat er in de samenleving veel vragen leven over strafrecht. Om die reden besloot hij een aantal jaren geleden Nederland te informeren over zijn vak. Met succes: zijn lezingen trokken volle zalen. In seizoen 2022-2023 presenteert hij een nieuwe versie van het theatercollege ‘Strafrecht? Levensecht!’ Zaterdag 8 oktober staat hij op de planken in zalencentrum De Hoogte te Winsum.

Op heldere manier geeft Meijer inzicht in dilemma’s waarmee strafrechters te maken hebben. Hoe hak je de knoop door in ernstige strafzaken met een ontkennende verdachte? Waarom krijgt een serieverkrachter geen levenslang? Hoe kan het dat een draaideurcrimineel wederom wegkomt met een taakstraf-je? Strafrechters worden vaak weggezet als te soft.

In ‘Strafrecht? Levensecht!’ brengt Meijer het strafrecht dichter bij de burgers door op indringende en overtuigende wijze antwoord te geven op hun vragen.

Zaterdag 8 oktober, 20.30 uur

€ 15 (Vrienden van de SKKW € 13)

Kaarten via www.skkw.nl en ’s avonds aan de zaal (zolang de voorraad strekt).

 

 

 

 

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.