Aardappel met spruiten, geroosterd uit de oven, met varkenssaucijs.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1000 gr spruitjes schoongemaakt en gehalveerd
  • 1000 gr aardappel in schil in kwartjes
  • 2-4 el olijfolie
  • 4 el verse peterselie
  • Peper en zout
  • 4 saucijzen
  • Mayonaise

Bereiding:

  Verwarm de oven voor op 200˚C.

  Kook de aardappels even voor. Ze mogen net niet helemaal gaar zijn. Snij ze desgewenst in kleinere stukken.

  Spreid de spruitjes uit over een bakplaat en besprenkel met olijfolie, peper en zout.

  Doe hetzelfde voor de aardappeltjes

  Zet de aardappels eerst in de oven, deze hebben ongeveer een minuutje of tien extra nodig. Na 10 minuten zet je de plaat met spruitjes ook in de oven. Past dit niet in je oven, doe de spruitjes dan bij de aardappels, mix het even en zet het zo in de oven.

Bak tot de spruitjes en de aardappels gaar zijn, dit duurt ongeveer 20-30 minuten. In de tussentijd bak je de saucijzen tot ook deze gaar zijn. Serveer met de peterselie erover gestrooid en de mayonaise.

Eet smakelijk en tot volgende week.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !