Eemsdelta krijgt een regenboogzebra

EEMSDELTA – Er komt een regenboogzebrapad in de gemeente Eemsdelta. Behalve de fractie van Gemeentebelangen was de gehele gemeenteraad daar voor.

De regenboog gekleurde zebra is vooral bedoeld “om te laten zien dat iedereen er mag zijn, of je nu op mannen, vrouwen of alles er tussenin valt. “In Eemsdelta moet iedereen zich veilig voelen en dat maken we zichtbaar hierdoor”, aldus zegt initiatiefnemer Janny Volmer van de Fractie Volmer. Ze wil hiermee aandacht schenken aan de acceptatie van lhbtiq+’ers.

Oppositiepartijen GroenLinks en PvdA en de coalitiepartijen steunden het plan. Vorig jaar was een meerderheid nog tegen een dergelijke zebra omdat dit onduidelijkheid in de verkeerssituatie zou geven. Voorwaarde nu is dat de verkeersveiligheid niet in gevaar mag worden gebracht. Waar de kleurenzebra komt is nog niet duidelijk./Webredactie

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !