Twee maal winst voor DWA/Argo

WINSUM – De korfballers van DWA/Argo moesten de afgelopen week twee maal in actie komen. Allereerst werd dinsdag de bekerwedstrijd tegen Hoogkerk 2 gewonnen met 18-15. Zaterdag kwam DWA/Argo in actie voor de competitie. In Bolsward werd Westergo eveneens aan de zegekar gebonden. Daar werd het 15-22.

Afgelopen dinsdag speelde DWA/Argo in de tweede ronde van de AP Buitenbeker tegen Hoogkerk 2. Door de regenval leek het duel aanvankelijk niet door te gaan, maar na wat vertraging werd uiteindelijk de wedstrijd alsnog gespeeld. Na een ruststand van 9-8, wist DWA/Argo in de tweede helft het initiatief te behouden. Het was een spannende wedstrijd en DWA/Argo won verdiend met 18-15. DWA/Argo zal daarom donderdag 6 oktober in de derde ronde van de AP Buitenbeker uitkomen, ditmaal tegen Stadskanaal. Dat duel gaat om 20.00 uur van start in Stadskanaal.

Afgelopen zaterdag speelde DWA/Argo in de competitie uit tegen Westergo in Bolsward. Dit maal startte Tom van der Laan langs de lijn. Het was Lieke Stoepker namens DWA/Argo die de score opende en Ole Smedema was hierna ook trefzeker. De beginfase was echter wat stroef voor DWA/Argo. De spelers moesten het spel van Westergo onder controle krijgen en ook hun eigen kansen afronden. Dit liep aanvankelijk nog niet helemaal soepel, wat resulteerde in een 3-2 voorsprong voor de Friezen. Hierna wisten Yarin Smedema en Sam Pestoor allebei het gat van de korf te vinden, waardoor de score werd omgedraaid naar 3-4. Nadat Westergo de gelijkmaker scoorde, liepen de korfballers uit Winsum en Bedum, dankzij doelpunten van Lieke Stoepker (2x) en Sam Pestoor, uit naar een stand van 4-7. Voor DWA/Argo was het fijn dat er een gaatje van drie doelpunten verschil was, maar Westergo gaf zich niet gewonnen en vocht hard om bij te blijven. Vanaf de 4-7 stand vielen de doelpunten steeds om en om tot aan de rust. Bij de rust was de stand 7-10 in het voordeel van DWA/Argo. Doelpunten van de gasten kwamen nog uit handen van Ole Smedema, Jildau Smedema en Lieke Stoepker.
Na de rust moesten beide ploegen weer even op gang komen, maar het was DWA/Argo dat het voortouw weer nam. Met treffers uit handen van Lieke Stoepker en Jildau Smedema liep DWA/Argo uit naar een stand van 7-12. Na een tegentreffer van Westergo wist ook Ole Smedema te scoren. Aan het spel van Westergo was te zien dat ze tijd nodig hadden om weer in de wedstrijd te komen, maar wederom kwam er een goal uit Friese handen. Nick Brandsma zorgde met zijn doelpunt voor de 9-14. Hiermee leek het voor DWA/Argo de goede kant op te gaan, maar Westergo gaf zich nog lang niet gewonnen. De Bolswarders begonnen hun kansen beter te benutten, wat ervoor zorgde dat zij drie treffers op rij scoorden. Het lukte DWA/Argo een tijdje niet om een tegentreffer te maken en de ploeg moest een tandje bijzetten. Met nog een kwartier te spelen leek er nog van alles mogelijk in deze wedstrijd. Toch leek er een knop om te gaan bij DWA/Argo want ineens wisten de Winsumers en Bedumers de kansen wel goed af te ronden. Goed samenspel zorgde ervoor dat maar liefst vijf treffers op rij werden gemaakt. Deze treffers kwamen uit handen van Jildau Smedema, Sanne Schuuring, Ole Smedema (2x) en Sam Pestoor. Hiermee was de weerstand van de thuisploeg gebroken. Nadat Westergo nog scoorde, kon de binnen de lijnen gekomen Tom van der Laan het 20e doelpunt voor DWA/Argo maken. Met nog vijf minuten te spelen was de beslissing gevallen. Nadat Westergo 14-20 maakte, waren Sam Pestoor en Nick Brandsma opnieuw trefzeker waarna Westergo het laatste woord had. Met een eindstand van 15-22 was DWA/Argo de duidelijke winnaar.

Scores DWA/Argo tegen Hoogkerk 2:
Sanne Schuuring (4x), Jildau Smedema (4x), Nick Brandsma (4x), Ole Smedema (2x), Lieke Stoepker (2x), Tom van der Laan (1x), Yarin Smedema (1x)

Scores DWA/Argo tegen Westergo:

Ole Smedema (5x), Lieke Stoepker (5x), Sam Pestoor (4x), Jildau Smedema (3x), Nick Brandsma (2x), Tom van der Laan (1x), Yarin Smedema (1x), Sanne Schuuring (1x).

Aanstaande zaterdag speelt DWA/Argo een thuisduel tegen DTS uit Surhuizum. DTS staat één punt boven DWA/Argo en deelt de koppositie samen met Joure. Dit duel zal om 16.00 uur van start gaan op het kunstgrasveld in Winsum.

Stand

Joure                        4-7

DTS                          4-7

DWA/Argo                4-6

DTL                          4-6

De Waterpoort         4-2

De Pein                    4-2

Olympia                   4-2

Westergo                 4-0

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.