Topman Mijnbouwtoezicht Theodor Kockelkoren finalist ‘Overheidsmanager van het jaar’

DEN HAAG – Theodor Kockelkoren, de inspecteur-generaal der Mijnen, staat samen met Christien Bronda (gemeentesecretaris Groningen) en Nanette van Schelven (directeur-generaal Douane) in de finale voor Overheidsmanager van het Jaar.

Zij geven volgens de jury het beste invulling aan het thema van dit jaar: ‘Baanbrekend Besturen’. De jury noemt vooral de contacten met burgers als belangrijke reden voor Kockelkorens finaleplek: “Op een eerlijke manier treedt Theodor Kockelkoren, als inspecteur-generaal van het Staatstoezicht op de Mijnen, letterlijk naar voren om het gesprek te voeren met de mensen die de impact voelen van het overheidsbeleid. Echt contact met burgers geeft hem noodzakelijk inzicht om zijn werk te kunnen doen, waarbij hij ook open aangeeft dat de overheid niet tegemoet kan komen aan al hun wensen. Deze manier van werken zorgt voor een unieke vertrouwensrelatie tussen burger en overheid in een moeilijke kwestie,” aldus de jury.

Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) is blij met de nominatie: “Want deze geeft extra aandacht aan het dossier Gaswinning Groningen en de belangen van burgers daarin. Bijzonder voor SodM is dat de nominatie uit Groningen zelf komt, aldus een persverklaring. “SodM blijft de perspectieven van burgers een plaats in haar werk geven. De gesprekken met burgers en hun perspectieven zijn een belangrijk onderdeel van de oordeelsvorming van de toezichthouder. Hoe hun perspectief te betrekken en een plaats te geven in haar werk, is een onderwerp waarop SodM zich nog volop aan het ontwikkelen is.”

Op 22 november wordt tijdens de uitreiking van de Overheidsawards in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag bekendgemaakt wie van de drie de winnaar is. /BM

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !