Lezing over de wierde bij Adorp

WINSUM – Op donderdag 6 oktober organiseert de Historische Vereniging Winsum-Obergum een lezing in zalencentrum De Hoogte, Kerkpad 8 te Obergum, aanvang 20.00 uur. De lezing over de opgraving van de wierde bij Adorp is voor leden en niet-leden gratis toegankelijk.

De spreker is Cuno Koopstra, die al bijna dertig jaar werkzaam in de Nederlandse archeologie. Zijn hart ligt met name bij de archeologie van de Volle Middeleeuwen en het onderwijzen van archeologie in het basis- en voortgezet onderwijs. Op dit moment is hij werkzaam bij MUG Ingenieursbureau in Leek.

De lezing gaat over een archeologische opgraving. Deze heeft het afgelopen jaar plaatsgevonden ter hoogte van het recentelijk aangelegde snelfietspad tussen Winsum en Groningen. Dit fietspad werd dwars door een rijksmonumentale wierde gepland, en daarom is er uitgebreid onderzoek naar gedaan. De eerste bevindingen zullen deze avond worden gepresenteerd en er is volop gelegenheid om vragen te stellen.

Foto: archeologen zijn bezig met de opgraving van de wierde bij Adorp

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !