VISSENGOUD: unieke samenwerking kinderen en kunstenaar in KunstKerk

WARFFUM – Op maandag 10 oktober onthult gedeputeerde Mirjam Wulfse een bijzonder kunstwerk in de KunstKerk Hogeland. VISSENGOUD is een project van de KunstKerk, waarin het ambacht van houtsnijden als immaterieel erfgoed aan kinderen wordt doorgeven.

In de KunstKerk krijgen scholieren een aantal keren per jaar een hele dag les van kunstenaars en vakdocenten in verschillende kunstdisciplines. Tijd en aandacht creëren voor deze vakken is één van de pijlers van de Kunstkerk, tegelijkertijd was dit idee de inspiratie voor kunstenaar Maarten Robèrt voor het maken van dit bijzondere beeld.

Houtsnijkunstenaar Maarten Robèrt woont in Rasquert, hartje Hogeland, was lange tijd docent aan de opleiding Restauratoren, Amsterdam, de huidige Reinwardt-academie en was oprichter afdeling meubelrestauratie aan het Hout- en Meileringscollege, ook in Amsterdam en woonde en werkte korte tijd in Florence, Italië. De meester-houtsnijder van wereldformaat uit Rasquert maakte uit lindehout een zwemmende zeeschildpad, symbool voor tijd en geduld. Onder deze zeeschildpad verschijnt een nieuwe school vissen, door de kinderen gemaakt. Elke kind leert een eigen vis uit hout te snijden, die meezwemt met de schildpad. Op deze manier maken de kinderen, samen met de kunstenaar een fantastisch beeldhouwwerk en wordt tegelijk het ambacht doorgegeven. Het project Vissengoud is mede mogelijk gemaakt door het VSBfonds en Fonds Cultuurparticipatie.

Het beeldhouwwerk is permanent te bezichtigen, tijdens openingstijden van de KunstKerk.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.