Optreden Tiedo Groeneveld op Cultuurerf Andledon

DEN ANDEL – Zondag 16 oktober vindt op Cultuurerf Andledon een voorstelling plaats van zanger-liedschrijver Tiedo Groeneveld. De muziek van de stad Groninger muzikant laat zich omschrijven als een eigenzinnige mix van pop, kleinkunst en chansons.

Tiedo Groeneveld is een zanger en performer van allure. Hij treedt zowel op in Nederland, als in het buitenland. Tiedo’s zingtaal is tegenwoordig vooral het Nederlands. Tijdens optredens legt hij zijn ziel hartstochtelijk bloot. Soms kleurt het melancholisch en introspectief, maar het optimisme voert in zijn muziek de boventoon. Interactie met het publiek gaat Tiedo daarbij niet uit de weg; zijn humoristische aankondigingen zorgen voor betrokkenheid van de luisteraars. Van begin tot eind boeit hij met zijn sprankelende muziek.

Tiedo werd in 1965 geboren in Adelaide, Australië, maar groeide op in Friesland. Hij woont nu in de stad Groningen. Hij maakte vier CD’s in het Engels. In 2010 kwam voor hem de ommekeer en werd Nederlands zijn vaste liedjestaal. Tiedo gaf ook regelmatig optredens in Noorwegen, hiervoor heeft hij een aantal van zijn liedjes vertaald. De laatste jaren heeft Tiedo vooral veel succesvol acteerwerk gedaan. Maar het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan, en dus heeft hij zijn gitaar weer opgepakt, nieuwe songs geschreven en de muziekpodia weer opgezocht. Kleine intieme liedjes, grootse en meeslepende uithalen.

Het optreden van Tiedo Groeneveld start komende zondag om 15:00 uur.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !