Zaterdag ouderwetse slipjacht rond Uithuizermeeden

UITHUIZERMEEDEN – Zaterdag 15 oktober zal er op de landerijen rondom Uithuizermeeden een ouderwetse slipjacht worden plaatsvinden. Om twee uur zullen in rode en groene jassen gestoken ruiters en amazones te paard en de honden zich verzamelen op het Johan van Veenplein voor de start van de jacht.

Eenmaal buiten het dorp volgen de honden een vooraf uitgezet geurspoor en zal de slipjacht over landerijen gaan, waarbij ook hindernissen moeten worden genomen. Leuk voor de deelnemers maar zeker ook voor de toeschouwers.

Er wordt dus niet op echt wild gejaagd. Het gaat om het sportieve avontuur in de buitenlucht dat tegelijkertijd een aantrekkelijk schouwspel biedt. De slipjachtruiters deden de afgelopen jaren al meerdere keren Uithuizermeeden aan. Dankzij de hulp van dorpsbewoner Jan Willemsen en de medewerkers van Stichting Paardensport Uithuizermeeden en de grondeigenaren kan de slipjacht worden verreden.

 

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.