Oktober Kindermaand ook voor Oekraïense en Afghaanse kinderen in Het Hogeland

HET HOGELAND – Oekraïense en Afghaanse kinderen die momenteel in Het Hogeland verblijven, doen deze maand ook mee aan de actie Oktober Kindermaand. Veel organisaties hebben deze maand een speciaal programma voor kinderen. Dit jaar staat de maand in het teken van erfgoed. In de gemeente Het Hogeland worden ook voor kinderen van Afghaanse evacués en Oekraïense vluchtelingen activiteiten georganiseerd.

“Het is moeilijk voor te stellen wat deze kinderen hebben doorgemaakt. Daarom vinden we het belangrijk dat Oktober Kindermaand er ook voor Afghaanse en Oekraïense kinderen is”, zegt wethouder Mariëtte de Visser.

De kinderen die op de basisschool zitten, gaan naar Openluchtmuseum het Hoogeland in Warffum. De kinderen die voortgezet onderwijs volgen, bezoeken het Bezoekerscentrum Waddenkust in Pieterburen. Daar bekijken de kinderen een film en worden daarna meegenomen op een huifkartocht naar het Wad. Daar krijgen ze uitleg over het natuurgebied.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !