DWA/Argo stuurt De Pein zonder punten naar huis

WINSUM – De korfballers van DWA/Argo speelden zaterdag weer een thuiswedstrijd. Ditmaal kwam De Pein uit Opeinde op bezoek. Bijzonder was dat ook het tweede en het derde team tegen De Pein 2 en 3 uitkwamen. Uiteindelijk wist DWA/Argo alle drie wedstrijden te winnen, waarbij de hoofdmacht met 18-16 de punten pakte.

Nadat zowel DWA/Argo 3 als DWA/Argo 2 met het kleinst mogelijke verschil van respectievelijk De Pein 3 en 2 hadden weten te winnen, traden zaterdag de beide hoofdmachten tegen elkaar aan. Vooraf had DWA/Argo de betere papieren, want in de stand stond de teller bij De Pein nog maar op twee overwinningen, terwijl DWA/Argo inmiddels drie keer had gewonnen. Op het veld werd echter duidelijk dat het verschil tussen beide ploegen niet groot was.

De gasten uit Friesland wilden ook meteen laten weten dat ze voor de winst kwamen, want binnen enkele minuten stond het 0-2. Bij de thuisploeg wilde het nog niet helemaal lekker lopen, want de ploeg moest weer even wennen aan de andere samenstelling van de vakken. Trainer-coach Lisette Hamminga kon namelijk niet beschikken over Lieke Stoepker, zodat Lynn van der Kroft in de basis startte. Bij de heren was Nick Brandsma aan de beurt om langs de lijn te beginnen.

Nadat Sanne Schuuring vanaf de strafworpstip voor 1-2 had gezorgd begon het beter te lopen bij de thuisploeg. Jildau Smedema zorgde er met twee rake afstandschoten voor dat de stand bij 3-3 weer in evenwicht was. Wat volgde was een op en neer gaande strijd, waarbij niet duidelijk was welke ploeg uiteindelijk aan het langste eind zou gaan trekken. Na 4-6 zorgden Tom van der Laan met twee treffers en Lynn van der Kroft weer voor een voorsprong, waarna Yarin Smedema met twee doelpunten bij 7-7 voor een ruimer gaatje zorgde, namelijk 9-7. De Pein wilde echter niet zomaar toestaan dat de thuisploeg verder uitliep en bij 9-9 was alles weer gelijk. Ook halverwege stond er een gelijke stand op het scorebord, namelijk 10-10. Bij DWA/Argo was Tom van der Laan nog voor de derde maal van afstand succesvol geweest.

Na de pauze kreeg DWA/Argo meer vat op het spel van De Pein. De Friezen stichten minder gevaar in hun aanval, doordat DWA/Argo verdedigend meer druk legde op het spel van de gasten. De thuisploeg trok meteen het initiatief naar zich toe, toen Jildau Smedema en Sam Pestoor samen van afstand voor 12-10 zorgden. De Pein moest weer in de achtervolging en dat lukte de ploeg minder goed dan in het eerste bedrijf. Yarin Smedema en haar zusje Jildau hielden het gaatje met hun treffers op twee verschil en bij 14-13 deed neef Ole Smedema hetzelfde door van afstand voor 15-13 te zorgen. Sowieso was de tweede helft er eentje van de familie Smedema, want Jildau Smedema zorgde met haar vijfde treffer voor 16-13, waarna Ole Smedema de wedstrijd bij 16-14 definitief in het slot gooide, door twee maal van afstand raak te schieten. Bij deze 18-14 stand was duidelijk dat de punten in Winsum bleven. Met nog enkele minuten te gaan deed De Pein nog wel wat terug, maar bij 18-16 floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Scores DWA/Argo: Jildau Smedema (5), Ole Smedema (4), Yarin Smedema (3), Tom van der Laan (3), Sanne Schuuring (1), Lynn van der Kroft (1) en Sam Pestoor (1).

Aanstaande zaterdag speelt DWA/Argo in Sneek om 15.30 uur de volgende wedstrijd tegen rode lantaarndrager De Waterpoort. Daarna is de competitie halverwege, waarna op 29 oktober nog één competitieronde gespeeld wordt, alvorens de korfballers naar de zaalcompetitie overgaan.

 

Stand :

Joure                   6-11

DTS                     6-11

DWA/Argo         6- 8

DTL                     6- 6

De Pein               6- 4

Olympia              6- 4

Westergo            6- 2

De Waterpoort    6- 2

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !