Bluesrock door The Sidekicks op Andledon

DEN ANDEL – Zondag 23 oktober verzorgt bluesband The Sidekicks een concert op Cultuurerf Andledon aan de Kruisweg in Den Andel. De band speelt hoofdzakelijk eigen songs, van swingend en dansbaar tot ingetogen en indringende.

The Sidekicks bestaan uit Teo de Haan (zang), Peter Hummel (gitaar), Fenno de Boer (basgitaar), Wim Entzinger (drums) en Arnout Arkenbout op Hammondorgel. De zeer ervaren bandleden, allen opgegroeid met de rhythm & blues, zijn van vele markten thuis: van pure blues en bluesrock tot jazz en swing. De stijlen worden perfect geïntegreerd in de unieke ‘Sidekicksound’ dat de band produceert.

Eind 2012 bracht de band – toen nog onder de naam Hans van Lier & the Sidekicks – de zeer succesvolle cd ‘Blues And More Than Blues ‘ uit. Medio 2017 volgde onder de bandnaam The Sidekicks de cd ‘Texas of the North’, die ook op Andledon is gepresenteerd. De titel van de ‘plaat’ is een ode aan Meulnhörn, het buurtschap bij Siddeburen waar de band zijn thuisbasis heeft. De cd is opgenomen in de befaamde Wisseloord Studio’s in Hilversum. Het album bevat 12 nummers, allemaal door de bandleden zelf gecomponeerd.

Het optreden van The Sidekicks start zondag 23 oktober om 15:00 (14:30 deur open) en duurt tot ongeveer 17.30. Het optreden is niet gratis.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !