Lewsberg naar The Jolly Cat

WINSUM – Donderdag 27 oktober komt de Rotterdamse band Lewsberg naar The Jolly Cat in Winsum. De nummers van Lewsberg zijn de afwisseling van  – voor die het wil horen – nonchalant gebrachte uitdagende muzikale oorwurmen. Licht fluisterend, al pratend brengen ze gedachtes over.    

Deze muzikale reis brengt ze naar Winsum, The Jolly Cat. Op weg naar Scandinavië, waar ze een kleine tour gaan doen. Het is een band die in het buitenland meer aanzien geniet dan in Nederland. Stonden al in de grotere zalen van Nederland (Vera, en op de diverse grote festivals). Met een constante stroom aan releases sinds The Smile uitkwam in 2018.

Je kunt de muziek van Lewsberg misschien wel het beste typeren met een lange dorpsweg. Er is niets bijzonders aan het idee van de weg. Hij loopt van je dorp naar het volgende dorp. Er staan wat huizen aan en wat bomen. Maar voor wie beter kijkt, of beter wil leren kijken, is er van alles te zien en te horen. Kijk je goed om je heen dan zie je dat de klinkers van het dorp plaats maken voor gescheurd asfalt, opgevuld met strookjes teer. De rijtjeswoningen met keurig betegelde voortuinen worden langzaam aan afgewisseld met vrije woningen, boerderijen en vervallen schuren waar de klimop overheen woekert. Het tempo waarin je fietst wordt anders. In het dorp nog rechtop en rustig, beschermd voor de wind door huizen. Het dorp uit, ga je hangen op je stuur en trap je stevig door tegen de wind kilometers rechtdoor. Uitwijkend voor tractoren met hooiwagens en snelle Opel Astra’s. Geuren variërend van stortbuien, tot stralende zon, herfstgeuren, mestgeuren en je eigen zweet.

Ploeteren, ongemak, verveling er niet van uitgaand dat wat iedereen mooi vindt, ook per se mooi is. Er schuilt ook iets moois en puurs in iets wat niet gemakkelijk is. Een dikke gebreide trui die lekker warm is en heerlijk zit, maar ook verschrikkelijk prikt en uitslag veroorzaakt. Heerlijk dwars en ongemakkelijk. We zijn ontzettend blij dat ze komen!

Het optreden in The Jolly Cat (Hoofdstraat W 5a, 9951 AA Winsum) begint om 21.30 uur.

Kaarten (€ 7,00) zijn te reserveren via winsummerfest@gmail.com

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.