Buurtbemiddelaars gaan in opleiding

HET HOGELAND – Karin Spijk, de coördinator buurtbemiddeling van Mensenwerk Hogeland, heeft er zin in. Op 4 en 5 november aanstaande krijgt een groep kersverse buurtbemiddelaars de basistraining. In Witterzomer (Assen) zijn twee dagen beschikbaar om de kneepjes van het bemiddelingsvak te leren.

‘Buurtbemiddeling is een mooie manier om conflicten in een buurt op te lossen’, zegt Karin (zie foto). Zo kun je voorkomen dat zaken escaleren en uitgroeien tot onbeheersbare problemen. Alleen al het op gang brengen van het gesprek tussen beide buren, helpt het conflict op te lossen en de relatie tussen de buren weer te herstellen. Alleen bij ernstige problemen zoals verslaving, agressie, conflicten binnen een familie of psychiatrische problematiek moet er andere hulp worden ingeschakeld.

Er is bij Mensenwerk Hogeland nog ruimte voor meer mensen die ook willen bemiddelen; de training op 4 en 5 november kan direct gevolgd worden.

Als u hiervoor belangstelling hebt kunt u contact opnemen met Karin Spijk, coördinator Buurtbemiddeling bij Mensenwerk Hogeland, E-mail: k.spijk@mensenwerkhogeland.nl, Tel. (0595) 745 090

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.