Jaren ’80-aanbouw verenigingsgebouw De Rank wordt gesloopt

UITHUIZEN – Om De Rank in Uithuizen in oude luister te herstellen en hiernaast een nieuwe verbindingsweg te maken tussen de Schoolstraat en Hoofdstraat wordt de aanbouw uit de jaren ’80 gesloopt. Op 17 oktober zijn bouwhekken rondom het gebouw geplaatst en vanaf 19 oktober vinden voorbereidende werkzaamheden plaats. Vanaf 24 oktober wordt de aanbouw met hulp van een kraan gesloopt.

Gas, water en licht zijn eerder al afgesloten en de vergunningen zijn ook verleend. Vanaf 19 oktober worden de dakpannen en materialen binnen in De Rank verwijderd ter voorbereiding op de sloopwerkzaamheden vanaf 24 oktober.

Wethouder Eltjo Dijkhuis: “Wij hebben ons hard gemaakt voor het behoud van de oudbouw van dit pand. Als gemeente Het Hogeland vinden we het belangrijk dat we goed zorgen voor ons gebouwde erfgoed. Het betreft hier één van de oudste panden van Uithuizen, na de Menkemaborg en de Jacobikerk. Dat heeft een grote waarde. Zulke karakteristieke gebouwen maken het verleden zichtbaar. En dat zorgt ervoor dat we ons hier thuis voelen. Ook maakt erfgoed onze gemeente aantrekkelijk voor onze inwoners, ondernemers en bezoekers.”

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !