Column – Het parelmoer Pareltje van Het Hogeland

Moest Winsum zich een paar jaar geleden het stof uit de naad lopen om de ANWB-dorpstitel binnen te halen, in Baflo doen ze dat gewoon, roepen ze zichzelf uit tot allermooiste dorp van Nederland. Met het grootste cultuurevenement in de gemeente – Graspop – dat moeiteloos publiek trekt in de leeftijd jonge jongeren tot zeer oude ouderen, de geboorteplaats van Roelf Huisman – in de rest van de wereld bekend als Rudolphus Agricola, het dorp met de op één na grootste schaatswedstrijd van Nederland, met een sportcomplex dat ’s nachts groen is verlicht – hoe milieubewust wil je het hebben? Met een karakteristiek haventje en winkelstraat en andere straatjes die de titel beschermd dorpsgezicht verdienen. Met een groene zone naar het absoluut beschermenswaardige streekje Rasquert. En een voetbalclub die zo van week tot week de tegenstanders alle hoeken van het veld laat zien. Een dorp dat ook nog de laatste kazemat is van de VVD in de gemeente, die we als historisch monument moeten aanwijzen, die kazemat dus.

Terecht dat zo’n dorp zich tot allermooiste dorp heeft uitgeroepen. Daar hebben ze die autoritaire ANWB niet voor nodig. En wees nou eerlijk, er gaat toch niks boven Bavvelt, Bavvelt is toch het parelmoer Pareltje op Het Hogeland? Visit Groningen, visit Bavvelt!  Zou je willen uitroepen.

Even een gratis strategisch-tactisch-operationeel-communicatie-advies: Subsidies aanvragen, als de donder subsidies aanvragen, geeft niet waarom, waarover en wanneer. Indachtig het oude spreekwoord: Als je zelf niet opschept, vreet een ander de pot leeg./BM

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.