Aantal werklozen in Het Hogeland vrijwel gelijk

HET HOGELAND – Het aantal inwoners van Het Hogeland met een werkeloosheidsuitkering daalde in september marginaal van 350 in augustus naar 348. Vorig jaar om deze tijd waren er dat 460 mensen.

In de provincie Groningen nam het aantal WW-uitkeringen in september toe. De sectoren ontwikkelden zich verschillend, met een toename van de WW in detailhandel, onderwijs en zorg & welzijn en een afname in landbouw en overige industrie. Ondanks de toename van de WW in september blijft de arbeidsmarkt krap.

Dit maakt het lastig om de vele openstaande vacatures te vervullen, onder andere voor vakmensen die nodig zijn in de energietransitie. Omscholen naar een van de klimaatbanen is dan ook kansrijk, zo zegt het UWV in de maandelijkse rapportage.

Aantal vacatures in Groningen (bron: UWV)

Eind september telde Groningen 5.235 WW-uitkeringen. Dat is 1,6% van de Groningse beroepsbevolking. Het aantal WW-uitkeringen in Groningen nam in september toe met 95 uitkeringen (1,8%) ten opzichte van vorige maand. Tussen de sectoren was een tweedeling te zien. Vanuit sectoren als landbouw & groenvoorziening, overige industrie en vervoer & logistiek daalde de WW. Daartegenover staan sectoren waarin de WW toenam, zoals overheid, onderwijs, detailhandel, zorg & welzijn en overige commerciële dienstverlening. Eind september 2022 was het aantal WW-uitkeringen in Groningen ruim lager dan een jaar eerder (-19 procent).

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.