HEC schenkt € 10.000,- aan Stichting SintJan

LEENS – Op woensdag 19 oktober vond in een afgeladen Huiskamer van Leens de Algemene Ledenvergadering van HEC (Hogelandster Energie Coöperatie) plaats. Na een korte inleiding door voorzitter Jan Hink was het woord aan penningmeester Riesjart van Summeren. Van Summeren kon met een tevreden blik goed nieuws brengen voor de aanwezige leden. Zijn boodschap? Het gaat goed met HEC!

HEC is een coöperatie die deels met geleend geld en deels met inleg van particulieren, zonder winstoogmerk, zonnedaken aanlegt in gemeente Het Hogeland. Voor € 100,00 per certificaat kunnen inwoners van onze gemeente, met of zonder eigen zonnepanelen, deelnemen aan dit project dat als doelstelling heeft: een zonnige, duurzame toekomst voor Het Hogeland. Certificaathouders krijgen, behalve duurzame energie, 3,5% rente op hun investering die in 15 jaar wordt terugbetaald. Voor het 2022 was het doel om nog zes nieuwe daken te voorzien van zonnepanelen, en dat is gelukt.

Het afgelopen jaar was een buitengewoon goed jaar voor HEC omdat de opbrengst van de reeds bestaande daken boven verwachting was. Reden genoeg voor HEC om deze extra opbrengst nuttig te besteden. Voorzitter Jan Hink: ‘Dit jaar hebben we goede resultaten, en we zijn ervoor om duurzame opwek te realiseren en ook om veel aan de omgeving ten goede te laten komen. Daarom hebben we besloten € 10.000,- te schenken aan Stichting SintJan, eigenaar van ’t Olde Heem, waarvan we het dak om niet gebruiken voor 196 zonnepanelen’. Een blij verraste Max van Tilburg, voorzitter van Stichting SintJan, nam de eerste betaling van € 1,00 verheugd in ontvangst. ‘Plannen voor eigen zonnepanelen lagen er al, deze euro en de overige 9.999 zullen daaraan goed besteed zijn’ aldus van Tilburg.

Foto: Jan Hink overhandigt de eerste euro aan Max van Tilburg

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !