Schrijver Mathijs Deen te gast bij start nieuw programma Wad’nboek

HET HOGELAND – Op zondagmiddag 30 oktober komt de bekende schrijver Mathijs Deen naar Warffum voor een interview over zijn spraakmakende waddenthriller ‘De Hollander’. Het interview vindt plaats in het auditorium van het Spijslokaal en is tevens de start van het nieuwe boekenprogramma ‘Wad’nboek!’ van Omroep het Hogeland, onder leiding van Frans Huissen en Louis Stiller. De opnames van dit programma vinden plaats in het auditorium en zullen later worden uitgezonden bij Omroep Het Hogeland. Speciale gast van deze middag: de legendarische wadloopgids Theo Spijker.

In de waddenthriller ‘De Hollander’ van Mathijs Deen stuit een Nederlands patrouilleschip op een verdronken wadloper, aangespoeld op de drooggevallen zandplaat. Voordat de vloed het lichaam meesleurt, bergt de bemanning het en neemt het mee naar Delfzijl – zeer tot ongenoegen van de Duitse politie en recherche. Want wie is deze verdronkene en waarom draagt deze zulke merkwaardige sporen? Een Nederlandse rechercheur genaamd ‘De Hollander’ besluit zijn tanden in deze waddenzaak te zetten.

Mathijs Deen (1962) is schrijver en radiomaker (OVT). Hij werd geboren in Twente, studeerde in Groningen en zwierf sindsdien langs ’s herenwegen. Zijn verhalenbundel ‘Brutus heeft honger’ werd genomineerd voor de AKO Literatuurprijs. In 2013 publiceerde hij het alom geprezen ‘De Wadden’, waarvan ruim 30.000 exemplaren zijn verkocht. In 2018 verscheen ‘Over oude wegen’ dat zeer lovend werd ontvangen en dat, net als zijn roman ‘Onder de mensen’, ook in Duitse vertaling werd uitgebracht. ‘Het lichtschip’ werd genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs. Theo Spijker is een een gecertificeerde wadloopgids die al jarenlang groepen mensen over het wad leidt. Zijn bundel verhalen komt volgend jaar uit bij uitgeverij Palmslag.

Vooraf is er een waddenlunch, verzorgd door Het Spijslokaal.
Kosten: € 17,50 lunch, € 2,50 entree boekenprogramma Wad’nboek!
meer informatie: http://www.spijslokaalwarffum.nl/AGENDA/

Aanvang waddenlunch: 12:00 u.
Aanvang rtv-programma Wad’nboek: 14:00 u.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.