Rock/Blues gigant Laurence Jones treedt op in Baflo

BAFLO – Na het succesvolle optreden tijdens Graspop in mei organiseren Live Noord en Graspop samen een optreden van Laurence Jones en Raman in Baflo. Jones’ nieuwe album Destination Unknown is uit en de gitarist uit Liverpool is met z’n band bezig om deze te promoten. Het album is meer rock georiënteerd en wordt ook goed ontvangen door de internationale pers. Hier lusten we wel pap van en dus neemt Laurence Jones een flinke toverketel mee waar we allemaal in mogen vallen op 12 november in poppodium Concorde te Baflo.

Music Radar plaatste Laurence Jones al moeiteloos in de top tien van beste hedendaagse bluesgitaristen, hij wint drie achtereenvolgende jaren de British Blues Award komt daardoor prompt op jonge leeftijd al in de British Blues Hall Of Fame. Podia en tours worden gespeeld met grootheden als Van Morrison, Ringo Starr, Joe Bonamassa, Status Quo, Buddy Guy, Jeff Beck, Johnny Winter en Kenny Wayne Shepherd.

De recensies van zijn album en shows zijn lyrisch en niet alleen de vakbroeders zijn onder de indruk, ook de fans van moderne blues houden deze powerhouse performer al jaren nauwlettend in de gaten. Johan Derksen nodigde hem al vijf keer keer uit op de landelijke televisie. Maar op 12 november kan de kijkbuis gewoon lekker uit blijven, want dan speelt Laurence Jones de sterren van de hemel in Baflo.

Support: RAMAN

RAMAN. is rauwe emotie, een no nonsense gitaargeluid, melancholische instrumentale intermezzo’s en een stem die, eens hij je eenmaal vastgrijpt, nooit meer loslaat.

De muziek begint ergens in de Gentse achterbuurten, een verinnerlijking van frontman Simon Raman. Sinds maart 2016 brengt hij solo of met band alternatieve rock ‘n’ roll met steeds een voet in blues- en rootsgronden.

Met een steeds back to basic allure vervult hij een ruwe maar soulvolle sound dat doet denken aan oudere zielen zoals Chris Whitley, Jeff Buckley en Triggerfinger.

De optredens zullen plaatsvinden op 12 november in zalencentrum Concordia te Baflo.

Zaal open om 20.00 uur

Kaarten te koop voor 15 euro bij Coop Verstraete Baflo en Sporthuis Winsum. En online via live-noord.nl.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !