Debatavond Groninger Dorpen: succesvolle dorpsvoorzieningen – hoe krijg je die voor elkaar?

HET HOGELAND – Bijna honderd geslaagde Groningse dorpsprojecten zijn de afgelopen jaren verzameld op op de website Actieve Dorpen Aanpak van Groninger Dorpen. Maar wat maakt het ene dorpsproject succesvol waar het andere maar niet van de grond komt? Op donderdag 3 november zal daarover worden gesproken in het Dorpscentrum ’t Klokhoes in Zandeweer.

Het gesprek is met de initiatiefnemers van drie geslaagde dorpsvoorzieningen – een dorpssupermarkt, een gezondheidscentrum en een dorpslandgoed – en een professional op het gebied van dorpsinitiatieven.

Wat kun je leren van deze geslaagde dorpsverhalen? Voor meer informatie en aanmelden klik hier.

ADA: Actieve Dorpen Aanpak

Vorig jaar oktober werd de Actieve Dorpen Aanpak (ADA) van Groninger Dorpen gelanceerd. ADA is een online stappenplan waarmee je initiatieven kunt bedenken, plannen en uitwerken waarmee je dorp kunt verbeteren, verfraaien of te versterken. Dit plan wordt ondersteund door tal van inspirerende voorbeelden van Groningse dorpsprojecten.

ADA is bedoeld voor bewoners, verenigingsbestuurders in dorpen, (gemeente-)ambtenaren, raads- en statenleden en andere betrokkenen die dorpsinitiatieven bedenken en uitvoeren en daarmee de leefbaarheid in de Groninger dorpen willen vergroten. De inspirerende voorbeelden op ADA zijn ingedeeld op thema.

Hoe actieve bewoners, ambtenaren en organisaties deze aanpak in praktijk kunnen brengen, staat centraal op vier themabijeenkomsten die Groninger Dorpen dit jaar organiseerde. Met als uiteindelijke doel: hoe krijgen we in samenwerking met elkaar meer voor elkaar voor de leefbaarheid in Groningen?

Aanvang van de bijeenkomst is 19.30 uur.

Foto: de laatste werkzaamheden bij het nieuwe dorpshuis in Zandeweer

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.