Huri Sahin geeft lezing over ‘Kinderrechten’ in de Week van Respect

WINSUM – Op zondag 6 november kun je een interessante lezing bijwonen in de Centrumkerk in Winsum. De lezing gaat over de kinderrechtensituatie in Nederland. De rechten van kinderen/jongeren (0-18 jaar) zijn vastgesteld in het VN kinderrechtenverdrag.

Huri Sahin weet daar alles van want zij is voorzitter van het kinderrechtencollectief. Dit is een organisatie die ervoor zorgt dat de kinderrechten in Nederland gewaarborgd blijven. Oftewel, dat mensen en instanties zich eraan houden. Een bijzondere lezing dus voor jong en oud.

Over zichzelf zegt Huri Sahin: Ik heb kinderrechten in mijn DNA: “Deventer is mijn geboortestad. Ik ben opgegroeid in een Turks gastarbeidersgezin. Mijn vader kwam naar Nederland als arbeidsmigrant om te werken. Ik had een goede jeugd. Mijn thuissituatie was heel liefdevol. Ik groeide op in een volkswijk. Pas toen ik naar het VWO ging, ontmoette ik kinderen uit andere wijken en zag ik verschillen en vooral ook ongelijkheid. Toen ben ik mij gaan afvragen hoe dat kwam en wat ik eraan kon doen.”

Veel mensen in Nederland weten niet wat de Rechten van het Kind zijn. Wat betekent het dat kinderen rechten hebben? En welke verantwoordlijkheden brengt dat met zich mee?
Kom op 6 november van 15.00  tot 17.00 uur naar de Centrumkerk, Hoofdstraat W36 in Winsum en je komt meer te weten.

De middag wordt muzikaal opgeluisterd door het saxofoon-duo Jolanda en Esther Tuma.

Kijk voor meer info en gratis aanmelden op: www.biblionetgroningen.nl/agenda/winsum

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.