DWA/Argo verslikt zich in Olympia

TWIJZEL – De korfballers van DWA/Argo speelden zaterdag hun eerste returnwedstrijd. In Twijzel moesten de Winsumers en Bedumers aantreden tegen Olympia. Hoewel de eerste ontmoeting nog met 21-10 werd gewonnen, ging het deze keer niet zo goed. De Friezen boden veel meer tegenstand en wisten na een 9-9 ruststand in de tweede helft de winst te grijpen. Het werd 19-15.

DWA/Argo speelde afgelopen zaterdag met rouwbanden. De ploeg stond daarmee stil bij het overlijden van een van hun leden, Pôpe Jellema. Jellema overleed afgelopen week op 80-jarige leeftijd, nadat hij meer dan 55 jaar als scheidsrechter en beoordelaar bij en namens de club had opgetreden. De club verloor daarmee een echte sportliefhebber en clubman.

Zaterdag moest DWA/Argo het stellen zonder haar beide topscorers: Ole Smedema en Lieke Stoepker waren niet fit genoeg. Lynn van der Kroft was de vervanger bij de dames, terwijl bij de heren de andere vier daarom in de basis startten.

DWA/Argo was gewaarschuwd dat het Olympia niet moest onderschatten, want de ploeg uit Twijzel had in de vorige speelronde nog koploper DTS weten te verslaan. De gasten startten dan ook sterk: Nick Brandsma zorgde van afstand voor 0-1 en even later schoot ook Sanne Schuuring van afstand raak, 1-2. Na 3-3, met nog een treffer van Sam Pestoor, nam de thuisploeg het initiatief over. Sjouke Hoekstra en Jildau Smedema konden nog zorgen voor de gelijkmakende 4-4 en 5-5, maar hierna liep Olympia uit naar 8-5.

DWA/Argo had even nodig om zichzelf te herpakken, maar vervolgens was de achterstand ook snel weer verdwenen, want Nick Brandsma, Tom van der Laan en Sanne Schuuring schoten van afstand raak. Zo stond er vlak voor de pauze 8-8 op het scorebord. Nick Brandsma had na de negende treffer van Olympia vervolgens het laatste woord in de eerste helft, want met zijn derde treffer zorgde hij voor een ruststand van 9-9.

Na de pauze leek het voor DWA/Argo aanvankelijk de goede kant uit te gaan. Sanne Schuuring schoot 9-10 binnen en bij 10-10 waren Jildau Smedema en Nick Brandsma eveneens succesvol van afstand. Toch bleek Olympia een taaiere ploeg dan in het eerste duel en dat bleek toen het niet veel later weer de stand had omgebogen naar 13-12. Nick Brandsma en Sanne Schuuring hielden DWA/Argo in de race met wederom rake afstandschoten, maar na 14-14 sloeg de thuisploeg een gaatje naar 17-14. De DWA/Argo-spelers hadden in deze fase moeite met een aantal beslissingen van de scheidsrechter, die in hun ogen een aantal soortgelijke situaties niet op dezelfde manier bestrafte. Hierdoor lieten de gasten zich van de wijs brengen en werd het spel er niet beter op. Van een echte inhaalrace kwam het dan ook niet meer. Olympia maakte 18-14 en na 18-15 uit handen van Jildau Smedema was het laatste woord van de wedstrijd weer aan de Friezen. Zo werd de eindstand 19-15.

Scores DWA/Argo: Nick Brandsma (5), Sanne Schuuring (4), Jildau Smedema (3), Tom van der Laan (1), Sjouke Hoekstra (1), Sam Pestoor (1).

De korfballers hebben nu enkele weken geen competitie. Ze gaan op 26 november starten met de zaalcompetitie. De veldcompetitie gaat dan in april verder met het tweede deel. In aanloop naar de zaalcompetitie worden de komende weken oefenwedstrijden gespeeld, waaronder op 10 november internationale wedstrijden tegen teams uit Marokko en Maleisië.

Stand:

Joure                      8-13

DTS                        8-13

DWA/Argo              8-10

DTL                        8-10

Olympia                 8- 8

De Pein                  8- 6

Westergo               8- 2

De Waterpoort       8-2

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !