Nederland leest en komt in beweging 

HET HOGELAND – De hele maand november kan iedereen bij de bibliotheek het boek Mevrouw mijn moeder van Yvonne Keuls ophalen. Ook als je niet lid bent. En het mooiste is: je mag het houden! Want dit boek staat centraal in de campagne Nederland Leest, waarbij heel Nederland hetzelfde boek leest. Bovendien organiseren de bibliotheken allerlei activiteiten tijdens Nederland Leest.  

Dit jaar staat Nederland Leest in het teken van het thema Oud worden, jong blijven. De bibliotheken in het Groningsen Ommeland organiseren de hele maand november activiteiten rondom het thema en het boek Mevrouw mijn moeder. Leden van de bibliotheek maar ook andere belangstellenden zijn van harte welkom om workshops te volgen of andere activiteiten bij te wonen. Bijvoorbeeld de Schrijfochtenden in de bibliotheken van Het Hogeland, het spreekuur van de beweegcoach in de bibliotheken van Westerwolde of een lezing van Arlette Julsing over haar voetreis naar Rome in Bibliotheek Hoogezand. Kijk voor het volledige activiteitenoverzicht op de website van Biblionet Groningen en kom naar de bibliotheek, dé plek om te ontmoeten, leren en ontdekken. 

NL Leest Junior

Er is ook een junior editie van Nederland Leest, die via de scholen wordt gelezen. Dit jaar is De regels van drie van Marjolijn Hof het cadeau voor leerlingen in groep 7 en 8 en de onderbouw van het vmbo. Na het lezen van dit mooie verhaal gaat de klas in gesprek over keuzes maken, ouder worden, familie en vitaliteit.

Over NL Leest 
Nederland Leest is een campagne van stichting CPNB ter bevordering van het lezen van boeken met ieder jaar een ander thema. Tijdens Nederland leest heel Nederland hetzelfde boek, dat gratis kan worden opgehaald in de bibliotheek. 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.