Corona-herhaalprik zonder afspraak

GRONINGEN – Prikken zonder afspraak voor de herhaalprik tegen corona is sinds maandag mogelijk op alle locaties van GGD Groningen, ook zonder persoonlijke uitnodiging. Iedereen van twaalf jaar en ouder die de basisserie van coronavaccinaties heeft gehad kan een herhaalprik krijgen. Het is belangrijk dat de laatste prik of coronabesmetting meer dan 3 maanden geleden is.

De herhaalprik is een extra prik tegen corona en maakt de afweer weer sterker. Hij beschermt tegen het originele virus en tegen de omikronvarianten. De bescherming neemt langzaam af na de laatste prik of coronabesmetting. Hierdoor verkleint de kans op ernstige ziekte en de kans om het virus door te geven.

Meer informatie is te vinden op www.ggd.groningen.nl.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !