Extra krediet voor tweede ontsluitingsweg Lauwersoog

LAUWERSOOG – Het college vraagt de gemeenteraad een extra krediet beschikbaar te stellen voor de aanleg van een tweede ontsluitingsweg naar de haven van Lauwersoog. In oktober vorig jaar besloot de raad al deze weg aan te leggen. Het gaat om een bedrag van 857.000 euro.

Met het geld kan de aanleg volgend jaar van start gaan. Het gaat om een extra krediet. Eerder ging de raad al akkoord met een bedrag van 975 duizend euro. Door de stijging van materiaal- en personeelskosten en omdat er aanpassingen in het ontwerp nodig waren, is het extra geld nodig.

“De haven van Lauwersoog moet ook in de toekomst goed bereikbaar blijven zodat de haven zich kan blijven ontwikkelen. Dat is goed voor onze inwoners en ondernemers. Met dit krediet kunnen we een belangrijke stap zetten”, zegt wethouder Stefan van Keijzerswaard.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !