Inspirerende schrijfochtenden met Ingeborg Nienhuis & Robertine Romeny

HET HOGELAND – Dit jaar organiseren de bibliotheken van Het Hogeland tijdens de landelijke Nederland Leest campagne inspirerende schrijfochtenden. Tijdens de schrijfochtenden staat het boek ‘Mevrouw mijn moeder’ van Yvonne Keuls centraal. Dit boek kan de hele NL Leest maand november gratis opgehaald worden in de bibliotheken.

Robertine Romeny is biografisch schrijfcoach en zal de schrijfochtenden in Bibliotheek Bedum en Winsum verzorgen. Ze laat je aan de hand van korte schrijfopdrachten op een creatieve manier je eigen levenservaringen beschrijven. Al schrijvend stromen de herinneringen uit je pen. De opdrachten inspireren je om te vertellen over het bijzondere in het alledaagse. Iedereen kan het!

Schrijfochtenden met Robertine:

Vrijdag 11 november in bibliotheek Bedum van 10.00 – 12.30 uur.

Vrijdag 25 november in Bibliotheek Winsum van 10.00 – 12.30 uur.

Schrijfster Ingeborg Nienhuis schrijft korte verhalen en romans in het Gronings en in het Nederlands. Ingeborg verzorgt de schrijfochtenden in Bibliotheek Leens en Uithuizen. Onder haar bezielende leiding kun je als deelnemer van de Schrijfochtend (nieuwe) schrijfinspiratie opdoen. Je gaat aan de slag met het thema voorouders en je krijgt tijdens de schrijfochtend alle ruimte om vragen te stellen. Samen kijk je bijvoorbeeld naar hoe je het karakter van de hoofdpersoon kunt neerzetten en op welke gebeurtenissen je nadruk kunt leggen. Welke ruimtebeschrijving past bij de hoofdpersoon en hoe je grip krijgt op de tijd waarin diegene leefde.

Schrijfochtenden met Ingeborg:

Woensdag 16 november Bibliotheek Leens van 10.00 – 12.00 uur

Vrijdag 18 november Bibliotheek Uithuizen van 10.00 – 12.00 uur

Schrijf je mee? Kijk voor meer informatie en opgave op: www.biblionetgroningen.nl/agenda

 

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.