College stelt kavelprijzen tweede fase De Laan Zuid in Warffum vast

WARFFUM – Het gemeentebestuur heeft de prijzen voor negen kavels in nieuwbouwwijk De Laan Zuid, fase 2, in Warffum vastgesteld. Daarbij is uitgegaan van ‘marktconforme prijzen’. De verkoop van de kavels start waarschijnlijk in november van dit jaar. De kavelprijzen liggen tussen 63.489 en 83.853 euro, inclusief BTW en exclusief kosten koper. De oppervlakte van de kavels varieert van 583 tot 693 vierkante meter.

De start van de verkoop wordt onder meer via verschillende gemeentelijke kanalen bekend gemaakt. De Laan Zuid wordt een groene wijk tussen het dorp en het open landschap. In de eerste fase van het plan zijn de kavels nagenoeg uitverkocht. Daarom wordt gestart met fase twee van De Laan Zuid.

Als de verkoop is gestart, kunnen geïnteresseerden zich digitaal  inschrijven voor een optie op een kavel. Er wordt geloot als er meerdere geïnteresseerden voor dezelfde een kavel zijn.

Wethouder Eltjo Dijkhuis is verheugd dat er vaart in de plannen zit: “Door de toegenomen vraag zijn de laatste anderhalf jaar bijna alle kavels verkocht. Ik ben verheugd dat we in november kunnen starten met de verkoop van fase twee. De negen kavels bieden volop woonmogelijkheden in het sfeervolle Warffum. In dit fraaie dorp is het mogelijk om voor een betaalbare prijs een ruime vrijstaande woning te laten bouwen.”

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.