Baflo krijgt toch nieuwe brandweerkazerne

BAFLO – De brandweerkorps in Baflo zal dan toch een nieuwe brandweerkazerne krijgen, zo liet burgemeester Henk Jan Bolding weten op vragen van het raadslid Nico Werkman (Hogeland Lokaal Centraal).

Aanvankelijk zou de nieuwe kazerne worden gebouwd op de locatie van de voormalige basisschool Ichthus bij de entree van het dorp vanaf de N363. De plannen werden in de ijskast gezet hangende de discussie over de taakverdeling in de provincie van de verschillende korpsen.  De Veiligheidsregio werkte aan een nieuw dekkingsplan. Inmiddels heeft de Veiligheidsregio vastgesteld dat het korps in Baflo blijft voorbestaan. Er wordt gezocht naar een plek voor een nieuwe, passende brandweerkazerne in Baflo. Afwachtend op de nieuwbouw, wordt de huidige kazerne aangepast aan de Arbo-eisen.

Foto: De huidige kazerne naast het oude gemeentehuis aan de Laurentiusstraat in Baflo

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.