Eemsmondrunners succesvol tijdens (ijs)Berenloop op Terschelling

TERSCHELLING – Afgelopen weekeinde vertrok vanaf Harlingen een boot vol hardlopers naar Terschelling. Ook een aantal Eemsmondrunners maakten de overtocht om deel te nemen aan de verschillende hardloopwedstrijden van dit weekeinde. Op zaterdag stond de kleintje Berenloop op het programma. Hier deed één Eemsmondrunner mee aan de 5 km. Onder goede weersomstandigheden liep Anita Westra, na enige tijd afwezig te zijn geweest, keurig binnen de 40 minuten. 

Na de loopjes op zaterdag was het zondag tijd voor de halve en hele marathon. De Berenloop marathon startte anderhalf uur voor de halve marathon. Ab Slagter stond aan de start van de hele marathon. Na maanden van voorbereiding was het zover en mocht hij eindelijk starten. Vertrokken op een schema die tot een tijd binnen de vier uur moest leiden was hij de enige runner die nog 1 uur droog mocht lopen. Na een kilometer of 17 draaide het parcours en werd het hard werken tegen harde wind en regen in. Op dat moment mochten de dappere lopers op de halve Marathon beginnen.  Namens de Eemsmondrunners startte een drietal Berenlopers aan deze barre tocht. Wiesje Jacobs, Gerben Slagter en Kea Rispens waren de dapere starters. Starten in de regen. Ze hadden zich iets anders voorgesteld. Ook het strand was dit jaar slecht te belopen, veel mul zand en kletsnat H

Het publiek (meegereisde supporters) waren onverminderd enthousiast en langs het parcours werden alle deelnemers luid aangemoedigd.

De ervaren Berenloper Gerben Feenstra liep een keurige 2:08:45. Wiesje Jacobs finishte net voor Gerben in 2:06:06. Hiermee verbeterde ze haar eigen beste prestatie op de halve met marathon 57 seconden en verpulverde ze het clubrecord V60 met ruim 28 minuten. Kea Rispens iep in haar eerste halve Marathon onder de vlag van de Eemsmondrunners een keurige 2:10:23. Ondanks anderhalf uur voorsprong kwam Ab Slagter als laatste Eemsmondrunner over de finish in een bruto tijd van 3:59:57. Ab Slagter die als doel had om onder de vier uur te blijven slaagde, ondanks de barre omstandigheden dus in zijn opzet. Na afloop mochten ze allen de welverdiende medaille in ontvangst nemen en terugkijken op een prachtig weekeinde waarin sprake was van bijna een “ijsberenloop”

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !