Tieners PG Uithuizen helpen mee aan onderhoud oude begraafplaats

UITHUIZEN – Afgelopen zaterdag 6 november waren tieners van de protestantse gemeente in uithuizen actief bezig met het onderhoud van een aantal graven op de oude begraafplaats. Dit deden zij omdat in november de overledenen herdacht worden tijdens de laatste zondag van het kerkelijk jaar.

Al heel wat jaren verzorgen enkele vrijwilligers  op de begraafplaats in Zandeweer en de oude begraafplaats in Uithuizen een groot aantal graven. Familie van de overledene heeft dit destijds aangegeven bij de kerk. Deze graven zijn te herkennen aan een klein wit plaatje met daarop PGU. Het grafonderhoud vraagt veel tijd maar wordt met zorg uitgevoerd. Afgelopen zaterdag hielpen tieners mee om de klussen uit te voeren.

Onkruid werd verwijderd, grind werd gewassen of vervangen, de stenen werden geveegd. Zo werden tijdens deze middag 18 van de 146 graven op de oude begraafplaats in Uithuizen weer netjes gemaakt.

De tieners kregen grote waardering van familieleden die deze middag enkele graven bezochten. De vrijwilligers en de tieners denken eraan deze bijzondere samenwerking nog eens te herhalen in het voorjaar.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.