Steun

We zijn met een kleine 600.000 mensen. Het is in de provincie Groningen dus een stuk dunbevolkter dan in Brabant, waar ze met zo’n 2,5 miljoen zijn. De verhouding Groningen – Zuid-Holland is er één van ongeveer 1:6. Ze zijn daar beslist met veel meer.

Vaak hebben we het gevoel dat ze ons soms een beetje vergeten, daar verderop. Dat al die ellende met bevingsschade toch wat ver van hun bed is. Dat het geen toeval is dat De Volkskrant Friesland en Groningen verwisselt op een serieus bedoelde kaart van Nederland. Misschien veert ons hart daarom op wanneer iemand als Claudia de Breij het zomaar doet: twee regels Gronings zingen tijdens een integer liveoptreden. ’t Het nog nooit zo donker west, of t wer altied wel weer licht.’ Ze geeft ons net dat beetje erkenning en steun waar we zo naar hunkeren.

Ineens realiseren we ons dat we niet zo ver weg zijn. En dat Groningen met die kleine 600.000 inwoners er ongeveer net zoveel heeft als heel Suriname. Daar is het dus veel dunbevolkter dan hier.

Ingeborg

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !