Varkenshaas met spruiten en appel

Ingrediënten voor 4 personen

 • Varkenshaasje 650 g
 • Krieltjes 500 g
 • Spruiten 400 g
 • Appels (Elstar) 2
 • Spekreepjes 100 g
 • Kalfsfond 200 ml
 • Rozemarijn 1 tl
 • Peterselie (fijngehakt) 2 el
 • Boter
 • Olijfolie
 • Peper en zout

Bereiding:

 • Verwijder de buitenste blaadjes van de spruitjes. Spoel de appelen en verwijder het klokhuis, snij in partjes. Schil de krieltjes en kook ze gaar in gezouten water. Laat de krieltjes uitlekken en bestrooi met de gehakte peterselie.
 • Bak het varkenshaasje in een mengsel van boter en olijfolie langs alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Blus met de kalfsfond en laat op een zacht vuur verder bakken tot de gewenste gaarheid.
 • Blancheer de spruitjes 3 minuten in kokend water en laat uitlekken. Verhit een grote pan en bak de spruitjes, appelplakjes en spekjes in ruim wat boter en olijfolie. Kruid met de rozemarijn, peper en zout.
 • Snij het varkenshaasje in plakken. Serveer met de kort gebakken spruitjes en appel en de krielaardappelen.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !