Theater over Rottumeroog zondag in Warffum

ROTTUM – Afgelopen weekend speelde theatergroep Het Verhalen Cabinet uit Usquert tweemaal het stuk ‘Vermaak op Rottumeroog, 1914-1918’ in de Kloosterkerk in Rottum. Het is een muzikale, vermakelijke en emotionele voorstelling over de noordelijkste wachtpost van Nederland in de Eerste Wereldoorlog.

Prachtige muziek (zang, piano, accordeon, viool, klarinet) door Esther de Boer en Laura Iwema en knappe goocheltrucs door George Tokaya (zie foto) illustreren het verhaal van verteller Erik de Graaf over de wonderbaarlijke reis uit 1915 van drie artiesten van Rotterdam naar Rottumeroog. Ze verbleven enkele dagen op het eiland om voor gemobiliseerde soldaten op te treden.

Het publiek beloonde de artiesten met een daverend applaus. De organisatie van de Stichting Kloosterkerk Rottum zorgde na afloop van de geslaagde voorstellingen voor een hapje en een drankje.

Wie de optredens heeft gemist kan de schade inhalen op zondagmiddag 27 november om 15.00 uur. Dan speelt Het Verhalen Cabinet ‘Vermaak op Rottumeroog’ in het Spijslokaal van Openluchtmuseum Het Hoogeland, Oosterkerkpad 3 in Warffum. Kaartjes kunnen worden gereserveerd via verhalencabinet@gmail.com.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.