Dorpsgidsen Winsum wandelen met Afghaanse inwoners

WINSUM – Afgelopen zaterdag waren er weer veel Dorpsgidsen op stap door Winsum. Dit keer niet alleen met toeristen of deelnemers van een familiereünie of personeelsuitje, maar met de nieuwe Afghaanse inwoners.

De wandeling zag er dus ook anders uit; vooraf was aan de mensen gevraagd wat ze graag wilden weten en/of zien. De Dorpsgidsen hebben daar hun wandeling op aangepast. Zo werden de diverse supermarkten bezocht, het station en verder diverse winkels. Daarnaast werden o.a. de bushaltes aangewezen en werd er tevens uitleg gegeven over hoe de pinautomaten in het dorp te gebruiken. Ook de verkeersregels en -gebruiken kwamen aan bod. Een (letterlijk) hoogtepunt was het ‘beklimmen’ van molen De Vriendschap en werden veel foto’s gemaakt.

Na afloop liepen de gidsen mee terug naar het COA-terrein, waar ze tot hun verrassing werden getrakteerd op een lunch. Hartverwarmend! Kortom een nuttige, maar vooral gezellige ochtend, die door de deelnemers zeer werd gewaardeerd, getuige de vele enthousiaste reacties die na afloop binnenstroomden. De komende week vinden er weer een aantal wandelingen plaats.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.